Новини компаній
13:55, 26 серпня

Як правильно подавати просеко

Новини компаній
Як правильно подавати просеко, фото-1

Просеко — це ігристе вино з легким і квітковим ароматом. Також просеко має дуже виразні та чіткі бульбашки, тому воно дуже красиво виглядає в келиху. І хоча просеко вважається одним з найпопулярніших ігристих вин, воно не є таким простим і потребує правильного способу подачі, який дозволить насолодитися всім багатством ароматів і смаків цього вина.

При якій температурі подавати просеко

Просеко — це ігристе вино, яке виготовляється лише з одного сорту винограду — глера. Іноді до глери можуть додаватися інші сорти винограду, але основний сорт завжди має бути один. Просеко виготовляють методом Шарма (вторинне бродіння відбуваться в резервуарах, а не в пляшках), і воно може мати різні ступені бульбашковості: спуманте (з найбільшою кількістю бульбашок), фрізанте (з середньою кількістю бульбашок) і джентіле (з найменшою кількістю бульбашок). Через особливості виробництва, а також через сорти винограду, які використовуються для виготовлення, просеко зазвичай розливається молодим, і його рекомендується вжити протягом двох років після розливу. Молоді ігристі вина зазвичай мають фруктові або квіткові легкі аромати, іноді може бути відчутна кислотність. Саме тому просеко рекомендовано подавати при температурі 7°C, тобто охолодженим.

Найкраще охолоджувати просеко не в холодильнику чи морозилці, а у відерці з льодом. Якщо відерця з льодом у вас під рукою нема, можете покласти просеко в холодильник, але не довше ніж на 3-4 години. Відкорковану пляшку просеко варто зберігати у відерці з льодом, щоб підтримувати температуру цього прекрасного напою.

Яким має бути келих для просеко

Від форми келиха залежить, як буде розкриватися аромат вина, а також те, як наш ніс буде сприймати аромат напою. Ідеальним келихом для просеко вважається келих на високій ніжці з чашею, яка по формі нагадує діамант. Завдяки достатньо широкому келиху ви зможете оцінити аромати цього ігристого вина. Традиційні келихи для шампанського не є найкращим варіантом для просеко.

Як правильно наливати просеко

Щоб налити prosecco, склянку нахиляти не потрібно. Потрібно тримати пляшку під кутом, а під час наливання можете легенько вдарити пляшкою по бокалу. Вважається, що це потрібно для того, щоб бульбашки рівномірно розподілилися, а також щоб відкрився смак і аромат цього чудового ігристого вина.

Скільки просеко потрібно наливати в келих

Якщо ви використовуєте келих у формі діаманта, то наливайте просеко до умовної лінії в бокалі, де є найбільший діаметр склянки. Так не утвориться багато піни, найкраще розподіляться бульбашки в бокалі, і буде достатньо місця, щоб prosecco розкрило свій аромат. Якщо ви використовуєте інші келихи, то наливайте не більше 2/3 бокала просеко.

З якими стравами поєднується просеко

Просеко буває не тільки з різними ступенями бульбашковості, але й з різною солодкістю. Тож для того, щоб вибрати страви, які доповнять просеко, зверніть увагу на рівень солодкості цього ігристого вина. Якщо узагальнювати, то до просеко чудово пасуватимуть італійські антипасти, легкі закуски з сиру та м'яса. Багато хто рекомендує спробувати просеко з гострими стравами азійської кухні — кажуть, що це дуже цікаве поєднання. Також просеко пасуватиме до фруктів, сирів та десертів.

Коктейлі з просеко

Просеко — це те ігристе вино, з якого виходять дуже чудові коктейлі, зокрема коктейлі Белліні, Апероль Шприц або Гюго (Hugo).

Aperol Spritz

Інгредієнти

90 мл просеко

60 мл Aperol

30 мл содової води

Лід

Апельсинова долька для прикраси

Рецепт

Наповніть келих льодом.

Додайте Aperol.

Долийте просеко.

Додайте содову воду.

Легко перемішайте і прикрасьте апельсиновою долькою.

Bellini

Інгредієнти

90 мл просеко

30 мл персикового пюре або нектару

Лід (за бажанням)

Рецепт

Влийте персикове пюре в охолоджений келих.

Повільно долийте просеко, щоб уникнути надмірної піни.

Легко перемішайте і подавайте.

Hugo

Інгредієнти

90 мл просеко

30 мл бузинового сиропу

30 мл содової води

Лід

Листя м’яти

Лаймова долька

Рецепт

Наповніть келих льодом.

Додайте бузиновий сироп.

Додайте листя м’яти і дольку лайму.

Долийте просеко і содову воду.

Це далеко не всі рецепти коктейлів з просеко – це ігристе чудово підходить для експериментів. Але й як класичне ігристе, яке п’ють охолодженим, просеко також є дуже хорошим напоєм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...