Інформуємо, що відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 р., на території Хмельницької області діятимуть "гарячі" телефонні лінії, зателефонувавши на які ви зможете отримати фахову консультацію з питань профілактики поширення коронавірусу COVID-19 та порядку дій у разі виникнення підозри за це захворювання.
Повідомляє прес-служба Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.
"Гаряча лінія" Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА: (0382) 70-43-63 (приймальне відділення КП "Хмельницька інфекційна лікарня") – працює цілодобово.
За цим телефоном ви зможете отримати консультацію лікаря:
- які симптоми характерні для хвороби COVID-19;
- що потрібно робити, якщо у вас чи ваших рідних з’явилися симптоми респіраторного захворювання, і ви думаєте, що можете мати коронавірусну інфекцію;
- що робити, якщо ви контактували з людиною, яка має підозру чи вже захворіла на коронавірусну інфекцію.
"Гаряча лінія" Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області: (0382) 65-07-34 – працює: пн.-чт. – з 8:30 до 17:30; пт. – з 8:30 до 16:15; сб., нд., святкові дні – з 9:00 до 17:00.
Фахівці Держпродспоживслужби проконсультують:
- які існують шляхи передачі коронавірусної та інших інфекцій;
- які індивідуальні заходи слід вжити для профілактики та запобігання поширенню коронавірусної інфекції;
- які профілактичні заходи мають бути вжиті з метою запобігання та поширення COVID-19 в закладах освіти, ресторанного господарства та інших об’єктах масового перебування людей різних форм власності.
"Гаряча лінія" ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України": (0382) 70-38-05 – працює з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 17:30.
Тут вам підкажуть:
- яка ситуація із захворюваністю на коронавірусну та інші вірусні інфекції в області, Україні та світі;
- якими дезінфекційними засобами можна користуватися для профілактики коронавірусної інфекції та як їх правильно використовувати;
- які засоби індивідуального захисту потрібно застосовувати та як це робити правильно.