Хочете продовжити Новорічну ніч і не заснути після першого бокалу шампанського? Чим же потрібно закушувати, щоб швидко не сп’яніти?
Команда сайту «3849.com.ua» підготувала рейтинг страв, які допоможуть бути вам у формі.
Україна займає шосте місце у світі серед країн, які найбільше виживають алкоголь. В середньому кожний дорослий українець випиває в рік 14 літрів чистого спирту, в перерахунку на горілку - це 28 літрів, а на пиво - 280 літрів, дані згідно ВОЗ за 2010 рік.
Серед населення є п’ять найпопулярніших видів закусок, яким під час застілля надають перевагу:
Один із телеканалів України проводив експеримент, в ході якого за допомогою конкурсів після кожних випитих 50 гр виявляли, хто менше сп’янів, а кому потрібно зійти з дистанції. Кожен з учасників закушував своїм видом страв.
Учасник експерименту, який надав перевагу фруктам зійшов із дистанції після дві чарки, тому й посідає останню четверту сходинку. Решта учасників випили загалом 3 чарки по 50 гр, що в сумі складає 150 гр алкоголю . Після трьох випробувань турнірна таблиця має такий вигляд:
- 1 місце – риба та м'ясо;
- 2 місце – картопля;
- 3 місце – консервація:
- 4 місце - фрукти.
Гастроентерологи пояснюють, чому фрукти та консервація не спрацьовують, тому що ці продукти складаються із вуглеводів, які засвоюються довго і доки вони перетравляться алкоголь вже починає діяти. Картопля працює краще завдяки тому, що у ній багато крохмалю, який діє, як абсорбент забираючи на себе алкоголь і тому люди п’яніють не відразу. М'ясо та риба – це білки, які швидше засвоюються та захищають організм.
Пийте в міру та закушуйте правильними стравами.