— Бісквітне печиво Мадлен може стати святковим десертом. Потрібно додати крем із жасминовим ароматом, — розповідає 33-річна Марина Круть із міста Кам'янець-Подільський.
80 г вершкового масла дістає з холодильника за годину до приготування — щоб стало кімнатної температури. 2 яйця та 100 г цукру збиває до пишної маси. Просіює 150 г борошна. Всипає 1/2 ч. л. розпушувача й перемішує. Додає масло і знову перемішує. Ставить у холодильник на годину. Силіконові форми на три чверті заповнює тістом. Робить це ложкою чи кондитерським мішком.
— Силіконові формочки нічим не змащую. Тефлонові — маслом і присипаю борошном, — говорить Марина Круть.
Ставить тісто в розігріту до 200°C духовку на 15 хв. Готове печиво викладає на дерев'яну дошку й дає охолонути.
— Печиво буде смачніше, якщо полити його білим ароматним кремом. Це вишуканий десерт.
Замочує 8 г желатину в 60 мл холодної води. У каструлю наливає півсклянки молока. Доводить до кипіння. Знімає з вогню, всипає 10 г зеленого чаю з жасмином. Каструлю накриває кришкою, залишає настоюватися 15 хв. Проціджує.
— Чай запарюю молоком, щоб аромат був яскравіший. Пахнутиме, як жива квітка.
Розтоплює 100 г білого шоколаду на водяній бані чи в мікрохвильовці. Вкидає туди желатин, перемішує. Наливає молоко. Ще раз мішає. Збиває міксером 300 мл жирних вершків, додає до холодної шоколадної маси.
— Печиво складаю у прозору піалу, поливаю кремом. Для аромату в долонях перетираю 50 грамів жасминового чаю. Посипаю десерт. Прикрашаю свіжими ягідками та листям м'яти.