З метою популяризації Подільського державного-аграрно-технічного університету, сприяння збереженню традицій українського народу, поповнення експонатів Музею Хліба, а також профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл та студентів фахових коледжів Університету, запрошуємо до участі в заходах фестивалю:
Виставка Пасок
Час проведення:
1-й етап: акція "Подаруй музею Паску!" - з 3 по 12 травня 2021 року (подавати слід з етикеткою, на якій вказати прізвище, ім’я, по-батькові виконавця, назву села (міста), району, області. Місце подачі: кафедра садівництва і виноградарства, головний корпус ПДАТУ, поверх 3, к.73. Можна передавати Новою поштою (за власні кошти).
Контактна особа: доцент Вахняк В.С. (тел. +38(067)367-72-23).
2-й етап: відкриття оновленої експозиції Пасок, виставка (можливо – онлайн) з 13 по 28 травня 2021 року.
Місце проведення: музей Хліба та фойє біля актової зали (за потреби).
Учасники:
- здобувачі освіти університету;
- здобувачі освіти коледжів університету учні загальноосвітніх шкіл працівники Університету, відокремлених структурних підрозділів;
- жителі міста, району, інших регіонів.
Умови: будь-які за розміром Паски, відповідно оформлені. Кращі Паски поповнять експозицію Музею Хліба (будуть там зберігатись тривалий час). Кожна матиме етикетку з вказаними виконавцями (прізвище, населений пункт). Особливо цінні – автентичні для краю (регіону), оригінальні за виконанням, традиційні для сім’ї чи родини зберігатимуться в Музеї Хліба.
Конкурс відеороликів (фільмів) про випікання Пасок "Печу, печу Паску!"
Мета: виявлення і збереження традицій, виховання молоді, залучення шкільної молоді до життя Університету.
Час проведення: з 28 квітня по 12 травня 2021 року.
Місце проведення (огляд фільмів): Офіційна сторінка ПДАТУ у Фейсбук: https://www.facebook.com/PDATUofficial
Учасники:
- здобувачі освіти Університету;
- здобувачі освіти фахових коледжів Університету учні загальноосвітніх шкіл всі бажаючі.
Умови: Для участі у конкурсі подається заявка, в якій завантажується відео. Заявка заповнюється за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1HUeFcKFd6LT5rasFtOJK4AQ1pW-x5jmz3CBj15vQL_17Tg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628
Відеоролики (фільми) є цінними для збереження традицій випікання Пасок (хліба), висвітлення технологічних процесів, увічнення бабусь і матерів.
Об’єм роликів до 5-7 хвилин, може бути скомпонований з фрагментів (наприклад, технологічних аспектів поетапно від підготовки інгредієнтів, замішування тіста, його дозрівання, формування пасок (хліба) та їх випічка (в печі, електро- чи газовій духовці). Важливо, щоб були коментарі, представлено елементи традицій (наприклад, молитва чи якісь специфічні умови, ефекти). Бажано зафільмувати старших членів родини (бабусь, матерів) і показати наступність поколінь.
Відеоролики зберігатимуться в Музеї Хліба, демонструватимуться під час свят та екскурсій; кращі – будуть розміщені на сайті Університету.
Конкурс фотографій про святкування Великодня
Мета: виявлення і збереження традицій, виховання молоді, залучення шкільної молоді до життя університету.
Час проведення: з 12 по 21 травня 2021 року.
Місце проведення (огляд фільмів): офіційна сторінка ПДАТУ у Фейсбук https://www.facebook.com/PDATUofficial
Учасники:
- здобувачі освіти Університету;
- здобувачі освіти коледжів Університету учні загальноосвітніх шкіл всі бажаючі.
Умови: Для участі у конкурсі подається заявка за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUdkrd0u6vpLtl497_ehStPqwYdSogZGgjGSCIr6vRpHqitg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628
У відповідному рядку форми реєстрації завантажується 1-2 фотографії (світлини святкування Великодня цінні для збереження традицій. Тому цікавими будуть фото з процесу освячення Пасок, Служби Божої, процесії (у церкві, біля церкви); родинні світлини біля церкви, вдома за святковим столом; оформлення святкових пасхальних кошиків; розпис писанок; окремі члени родини (старші і найменші); можливо курйозні фото.
Кращі фото будуть розміщені на сайті Університету (факультету агротехнологій і природокористування). Із усіх фотографій буде виготовлено фотоальбом, який зберігатиметься у музеї Хліба.
З повагою, оргкомітет фестивалю
Телефон для довідок: +38(097)581-93-13 (Олена).